085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Zelf Appelmoes maken

Zin in appelmoes maar je hebt geen pot of blik in huis maar wel appels? Van appels kan je zelf heel simpel Appelmoes maken en is nog gezonder ook. In pot en blik zit veel toegevoegde suiker en andere houdbaarheidsmiddelen. En wist je dat…Appels in Februari het seizoensproduct zijn?

Deze zelfgemaakte Appelmoes kan maximaal 1 week worden bewaard in de koelkast. Invriezen kan en maximaal 3 maanden. De kaneel kan vervangen worden door een beetje citroensap.

Zelf Appelmoes maken

Porties

4

porties

Ingredienten

  • 750 gram appels, bijv. Elstar, Jonagold, Cox Orange

  • ½ theelepel kaneel of citroensap

Bereiden

  • Appels schillen en in vieren snijden. Klokhuis en verwijderen. Snijd appelparten in stukken.
  • Stukken appel in een pan en 4 eetlepels water toevoegen
  • De appels met een deksel op de pan aan de kook brengen in 5 tot 10 minuten gaarkoken.
  • Pan van het vuur nemen en roer met een lepel de stukken appel kleiner of pureren met een staafmixer tot een gladde appelmoes.
  • Laten afkoelen en op smaak brengen met beetje kaneel.
 Voedingswaarde per persoon
Energie105 kcal
Vet0 gram
Waarvan verzadigd vet0 gram
Koolhydraten25 gram
Waarvan suikers20 gram
Vezels3 gram
Eiwit0 gram
Zout < 0.1 gram

Appelmoes past in dieet

  • Diabetes
  • Bij verhoogd Cholesterol
  • Vrij van gluten, melk en ei
appelmoes-maken
Zelf appelmoes maken