085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Wat zijn kruiden

Kruiden zijn afkomstig van planten, plantendelen, plantenextracten of tincturen. Met veel planten kunnen aandoeningen verholpen worden. Dieren eten vaak planten om van hun spijsverteringsproblemen af te komen.

Heel lang geleden stonden onze voorouders dichtbij de natuur en waren zij zoekende naar planten als voeding. Zij hebben ontdekt welke eigenschappen deze planten hadden. Veel planten zijn dus eetbaar maar een aantal ook niet.

Veel planten worden gedroogd, er worden extracten van gemaakt, de zaden kunnen worden gebruikt (mosterdzaad). De kruiden worden toegevoegd aan het eten en werkt eveneens heilzaam, ze zijn goed voor onze gezondheid. Dus kruiden bestaan voornamelijk uit stengels en bladeren van groene planten.

Natuurlijke geur- en smaakstoffen

Kruiden hebben een positieve gezonde invloed op ons lichaam, dit komt mede omdat ze natuurlijk zijn en er geen chemische toevoegingen vanuit de fabriek inzit. Veel kruiden zijn geneeskrachtig en zijn terug te vinden in de Homeopathie, Fytotherapie, Bach Bloesem en Aroma therapie.

Verse kruiden zijn heerlijke in gerechten om geur en kleur te krijgen, maar je kan eveneens oliën gebruiken in een verstuiver, etherische olie wordt gemengd in basisolie en gebruikt bij massages. Het kan helpen bij het afvallen, spijsverteringsklachten en angsten.

Kruiden kunnen dus op verschillende manieren gebruikt worden en ze helpen bij typische klachten zoals

  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Stress
  • Overgewicht
  • Concentratieproblemen
  • Allergieën

Kruidengeneeskunde kunnen we nuttigen in de vorm van capsules, losse kruiden (thee, smoothie, yoghurt), pillen, massageolie of in een verdamper. We kennen tegenwoordig ook kruiden die gebruikt worden in de Fitnesswereld om spieren op te bouwen, denk aan Eiwit en Erwt proteïne poeder. Kurkuma poeder werkt zuiverend en zorgt voor een goede balans bij de spijsvertering.

Geen zoutpotje

Laat het zoutpotje dus eens staan en experimenteer met andere kruiden. Je zult echt verbaasd staan wat een heerlijke smaakmakers er zijn die eveneens je keuken heerlijk doet ruiken. Wij hebben een aantal kruidenboxen samengesteld waarmee je prima kunt koken, deze boxen zijn eveneens leuk om als kado weg te geven.

ajax-loader