Winkelmand

Pompoensoep Marokkaans tintje

Pompoensoep

Cuisine: MarokkaansDifficulty: Eenvoudig
Personen

2

Bereidingstijd

30

minutes

Ingredients

  • 500 ml water

  • 400 gr pompoenblokjes

  • 1 bosui

  • snufje komijnpoeder

  • 1/2 theelepel paprikapoeder

  • 1/2 theelepel kaneel

  • Teen knoflook

bereiden

  • Bosui en knoflook in kleine stukjes snijden
  • Scheutje olijfolie in de pan en bosui, knoflook fruiten, kruiden toevoegen
  • Linzen, Pompoenblokjes en water toevoegen
  • Soep aan de kook brengen
  • 20 minuten zacht laten koken, af en toe roeren
  • Met staafmixer pureren
  • Serveer met wat peterselie
  • Smakelijk eten

tip

  • Je kan de soep natuurlijk ook in de soepmaker klaarmaken, dan hoef je er niet bij te blijven staan