085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Matcha poeder, het groene wonder

Matcha poeder, het groene wonder. In onze webshop verkopen we een aantal biologische kruiden waaronder Matcha. Een aantal kruiden zijn geneeskrachtig en kunnen helpen bij diverse aandoeningen, bij het sporten, bij het afvallen. Ook zijn kruiden zijn goed voor onze gezondheid en durf hiermee te experimenteren. Door bijvoorbeeld te verwerken in je eten, een Smoothie maken, door de thee of door de Yoghurt.

Waar komt Matcha vandaan?

Jaren geleden in China tijdens de Song-dynastie (960-1279) was het enorm populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Het theepoeder en heet water werden bij elkaar geklopt. De Zen boeddhisten die in China tijdens hun reizen in aanraking kwamen met dit poeder hebben toen hun eigen methoden ontwikkeld. Daarnaast stamt Matcha af van de theeplant, het is belangrijk dat ze in de schaduw staan om zo Theanine en Cafeïne te produceren.

Het gebruik zie je vaak terug  in de traditionele Japanse theeceremonieën. 

Hoe kan ik Matcha poeder bereiden

Voor thee wordt het poeder met water van 60 tot 70 °C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. Mede afhankelijk van de kwaliteit van de thee is de vloeistof dan dikker of lopender. Als het langer opgeklopt wordt van 30 seconden kan de drank bitterder worden.

Matcha kan je ook toevoegen in

  • Eten
  • Smoothies
  • Yoghurt
  • Shakes

Het alternatief voor koffie

Omdat er Cafeïne in zit is het een mooi alternatief voor koffie. Ook bezit dit magische poedertje veel aminozuren, vitaminen en mineralen. Bovendien geeft het je gezondheid dus een flinke boost. En het helpt cholesterol te verlagen. Daarnaast vermindert het diabetes en kan helpen bij het afvallen.

De matcha poeder biologisch 100 gram is verkrijgbaar in onze shop, gewoon bestellen vanuit je luie stoel en binnen 2 werkdagen bij je afgeleverd matcha poeder bestellen.

ajax-loader