085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Matcha poeder, het groene wonderpoeder uit Japan

Matcha is steeds meer in opkomst en trending de laatste jaren. Matcha wordt door steeds meer mensen ontdekt en gebruikt want het biedt veel gezondheidsvoordelen en bovendien is Matcha een prima vervanger voor koffie. Waarom is het dan een goede vervanger voor koffie? Omdat er Theanine en cafeine in zit. Bovendien helpt het bij het afvallen en daarnaast zoeken we steeds andere trends om minder koffie te drinken.

Wist je dat…Matcha 137x meer aan antioxidanten bevat dan gewone groene thee?

Waar komt het eigenlijk vandaan?

Tijdens de Song-dynastie In de jaren 960-1279 in China was het enorm populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Hierbij werd heet water en Poeder werden bij elkaar geklopt totdat het een vette substantie had.

De Zen Boeddhisten kwamen tijdens hun reizen in China in aanraking met dit magische poeder hebben toen hun eigen methoden ontwikkeld. Matcha stamt af van de theeplant. Het is zeer belangrijk dat deze planten in de schaduw staan zodat er Cafeïne en theanine geproduceerd wordt. De voedingsstoffen nemen toe omdat de planten dan extra hard werken.

Bij de traditionele theeceremonieën is heet gebruikelijk om Matcha toe te passen. En hier wordt dan ook veel aandacht aan besteedt.

Mooi alternatief voor koffie

Vanwege de aanwezige Cafeïne is dit een heel goed alternatief voor koffie, en gezonde poeder zit barstensvol vitaminen, aminozuren en mineralen en een flinke  boost voor je gezondheid. Het kan helpen bij je dieet, verminderd diabetes, verlaagd cholesterol.

Bereiden van Matcha poeder 

Voor thee wordt poeder met water van 60 °C tot 70 °C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. De kwaliteit is medeafhanklijk, de thee is de vloeistof dan dikker of lopender. Als het langer opgeklopt wordt van 30 seconden kan de drank vaak bitterder worden. Het wordt op dezelfde manier bereidt als groene thee. Maak je eigen Matcha thee, Matcha Milkshake of een Matcha Latte.

Matcha kan je evneens toevoegen in

  • Je voeding
  • Pancakes
  • Smoothies
  • Yoghurt
  • Shakes
  • Moctail
  • Toetjes

De matcha poeder in onze webshop is biologisch en een gecertificeerd product. Het Bio keurmerk welke 100% is gecontroleerd en gegarandeerd zonder toevoegingen van vetten en suikers. Voldoet aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

ajax-loader