Winkelmand

Kruiden tegen menstruatiepijn, buikpijn

Pijn bij menstruatieklachten zijn erg vervelend en je grijpt al snel naar een paracetamolletje. Je hebt er nooit aan gedacht om deze buikpijnklachten op een andere manier aan te pakken. De onderstaande kruiden kunnen helpen de pijn te verlichten. Ze worden vaak gebruikt bij inname van thee of ze zijn verkrijgbaar in capsulevorm.

Een aantal kruiden mogen niet gebruikt worden bij Zwangerschap of hoge bloeddruk.

Kurkuma (Curcuma longa)

Kan je nemen in poedervorm in een capsule. Kurkuma wordt vaak gemengd met zwarte peper voor de betere werking. Je kan er ook thee van zetten bijvoorbeeld in een leeg theezakje. 2 tot 3 koppen thee per dag nemen.

Kurkuma-Poeder-Bio

Witte Dovenetel (Lamium album)

Dovenetel bevat de onderstaande geneeskrachtige eigenschappen:

  • Krampverminderend, Slijmoplossend, Pijnstillend, Ontstekingsremmend en bloedzuiverend.
  • De bloemen, blaadjes en wortels worden als thee gebruikt worden en helpt tegen menstruatiepijn

Vrouwenmantel (Alchemilla mollis)

Deze plant kan je ook zelf kweken en dan de bladeren drogen om vervolgens thee van te zetten. 3 maal per dag een kop thee en het verminderd menstruatiepijn. Kan tevens gebruikt worden bij PMS en overgangsklachten.

Karwij (Carum carvi)

Hiervan zet je kruidenthee en neem je 2 tot 3 koppen per dag.

Hop (Humulus Lupulus.)

Hop werkt heel heilzaam voor uitwendig en inwendig gebruik. Ondersteunt bij veel klachten waaronder menstruatiepijn en is echt een wondermiddel te noemen in de kruidengeneeskunde. Je kunt het innemen als thee, tabletvorm en als capsule.

Hartgespan (Cardiaca vulgaris Moench)

Hier neem je een kruidenthee van 2 tot 3 koppen per dag.

Duizendblad (Millefolium)

Hier maak je kruidenthee van en neemt 2 tot 3 koppen per dag

Dit kruid neem je in als kruidenthee 2 tot 3 koppen per dag en zal menstruatiepijn verlichten. Je kan het combineren met Gember. Duizendblad heeft een vochtafdrijvende eigenschap en komt door de aanwezigheid van kalium.

duizendblad
Duizendblad

Moederkruid (Tanacetum parthenium)

Verlicht naast menstruatiepijn ook migraine. Kan eveneens uitwendig gebruikt worden. Verkrijgbaar in capsules, tincturen en poeder.

ajax-loader