Winkelmand

Hoe maak ik zelf een wrap?

Je kunt heel simpel je eigen deeg voor wraps maken. Dit is gezonder en lekkerder dan een kant en klare wrap. In een halfuurtje tijd kan je simpel je eigen wrap maken.

Een gevulde wrap voor een feest

Ik vind een wrap bijzonder lekker en maak het af en toe klaar. Op een verjaardag of tijdens kerst vinden gasten het altijd heerlijk. Een gevulde wrap. Hiermee zul je echt scoren!

Als je een beetje tijd hebt dan kan je in de ochtend de bodem klaarmaken en ‘s middags bereiden. Op deze manier haal je de Mexicaanse sfeer in huis.

Hieronder staat het recept. Met dit basisrecept bereid je simpelweg de lekkerste wrap. Eigenlijk zou je de onderstaande ingrediënten standaard in huis moeten hebben. Dit recept is voor 6 wraps.

Zo maak je je eigen wrap

Onderstaande hoeveelheid is voor 6 wraps.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram (tarwe of spelt)bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 150ml water, lauw

  • Zonnebloemolie 4 eetlepels

  • Klein beetje zout

zo maak je het

  • Alle droge ingrediënten in een kom en lekker mixen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie (olijfolie kan ook), tijdens het kneden langzaam olie en het water toevoegen
  • Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg. Maak vervolgens de kom schoon
  • Maak 6 bolletjes van het deeg en leg ze in de schone kom
  • 1 eetlepel olie er overheen gieten, bolletjes omdraaien, zorg ervoor dat alle bolletjes zijn voorzien van olie
  • Afdekken met een natte theedoek, 15 minuten laten rusten
  • Grote koekenpan verwarmen en een bolletje deeg plat rollen totdat het een wrap lijkt
  • Bak deze vervolgens gaar in 30-45 seconden per kant.
  • Klaar ben je! Eet smakelijk. Dit was toch best makkelijk?
feest-wrap
Gevulde wrap voor een feest
ajax-loader