085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Grotere porties koken

Een andere basistip bij het koken is, kook grotere porties, dit is superhandig en ideaal als je soms geen tijd hebt om te koken dan kan je een portie uit de vriezer halen en ontdooien in de magnetron.

Bewaren in diepvrieszakken voor meer ruimte

Als je grotere porties kookt, portioneer het dan in diepvries zakken, dit scheelt weer ruimte in de vriezer.

Zelf kook ik grotere porties bij peulvruchten, rijst, pasta groenteschotels. Rijst en Pasta is ideaal. Je doet gewoon een pan vol en als het gaar is dan laat je het afkoelen. Vervolgens stop je het in die handige diepvrieszakken, ideaal voor de volgende keer.

Etiketteer

Een handigheidje om op het etiket te zetten wat er in zit, want soms is het niet te zien als het diep ingevroren is.

Als ik eten over heb van het roerbakken dan bewaar ik dit ook in het vriesvak. Dit kan je ook makkelijk doen als er aardappelen, peulvruchten of groente over zijn, met soep of bij een stamppot.

Eet een keer per week uit de vriezer

Is de vriezer nou te vol geworden? Eet dan bijvoorbeeld een keer per week uit de vriezer. Ontdooi het wel goed. Let op dat ontdooide producten uit de vriezer niet opnieuw ingevroren mogen worden. Gerechten kunnen eenvoudig worden ontdooid/opgewarmd in de magnetron.

magnetron-ontdooien
We zijn gek geworden?10% korting op alles met kortingscode: Pasen10

Deze actie geldt in de hele maand April!