085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Gezond alternatief, de bonenburger

Omdat er steeds meer mensen zijn die een of meer dagen geen vlees willen eten vindt men een alternatief best moeilijk. Want waar bestaat dit dan uit? Ik ben er achter gekomen dat vegetarisch vlees, welke van de grote instanties zoals Unilever komen, best nog veel nare toevoegingen in verwerkt is. Op deze manier is de houdbaarheid natuurlijk wel wat langer maar des te ongezonder.

Vleesvervangers zijn vaak te zout

Vegetarisch vlees zoals Tivall, Vivera of Quorn is veel zout aan toegevoegd, of het bestaat uit een dikke laag paneermeel met binnenin gesmolten kaas verwerkt. Ik heb nu een paar vegetarische vleesgerechten gegeten en ik vond het heel erg tegenvallen. Bovendien moet minder dan 1,1 gram zout inzitten, dus kijk goed op het etiket wat je koopt. Zelf stop ik het niet in mijn winkelkar als ik dit tegenkom.

Maar wat kan je dan eten als je een dagje wil minderen? Denk bijvoorbeeld aan peulvruchten, kikkererwten, bruine bonen, linzen, kidneybonen, ei, noten en schep een of twee lepels extra groente op.

De Bonenburger…Een heerlijk alternatief

Maar wat heb ik nu ontdekt wat zo heerlijk is? Dat is de bonenburger, natuurlijk bestaat dit recept al een tijdje maar het werd een keer tijd om dit zelf eens te maken. Wow…wat is dit simpel en ontzettend lekker en het lijkt zoveel op vlees. Ik vind het een perfecte vleesvervanger. Tip… als je het klaarmaakt maak dan meer zodat je het kunt invriezen voor later.

Maar je hoeft het natuurlijk niet perse in een hamburger te maken, je kan er ook kleinere balletjes van maken, of mini burgers. Ze kunnen in de pan gebraden worden of in de oven. Met de ingrediënten kan natuurlijk afgewisseld worden, je hoeft je echt niet standaard aan het recept te houden.

Het recept zullen we later voor je toevoegen.

ajax-loader