085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Edward Bach, Bach Bloesem remedie

Edward Bach werd in 1886 in Engeland geborden en op jonge leeftijd was zijn droom om arts te worden. Om de kosten van zijn medische studie te kunnen betalen werkte hij daarom de eerste drie jaar in de fabriek van zijn vader. Op zijn 20e in 1912 begon Edward aan zijn medische studie aan de University College Hospital en heeft daar verschillende academische graden behaald.

In 1915 ging Bach weer in het University College Hospital als assistent-bacterioloog werken, en hier ontwikkelde hij een lang onderzoek in de therapeutica met nuttige vaccins voor de behandeling van chronische ziekten. Tevens gaf hij ook lessen Bacteriologie. In 1916 werd hij benoemd tot directeur van de afdeling Bacteriologie.

Patholoog en Bacterieloog

In maart 1919 kreeg Bach als patholoog en bacterioloog toegang tot het Homeopathic Hospital of London  en blijft Edward darmbacteriën onderzoeken door ze in te delen volgens het fermentatiepatroon van suikers. Hier komt hij tot ontdekking dat veel chronische ziekten met zeven groepen darmbacteriën in te delen is. Deze bacterien kwamen tevens voor bij gezonde mensen maar bij zieken waren ze in veel grotere aantallen aanwezig.

  • Angst
  • Onzekerheid
  • Eenzaamheid
  • Overgevoelig
  • Wanhoop
  • Geen interesse in hier en nu
  • Overbezorgdheid voor het welzijn van andere mensen

In 1925 had Bach zijn eerste boek Chronische ziekte, een hypothese in actie”, geschreven. In samenwerking met de Australiër Dr. Charles E. Wheeler, die de assistent van Bachs was tijdens onderzoek in het London Homeopathic Hospital. En begin 1928 publiceert Edward The Medical World “An Effective Method of Intestinal Combating.

Ontwikkeling van de 38 remedies

In 1930 vertrok Bach naar Wales om hier veel tijd te besteden naar het vinden van natuurlijke geneesmiddelen, zoekend naar planten om negatieve gemoedstoestanden naar positief om te zetten. In maar liefst zes jaar tijd ontwikkelde Bach de beroemde 38 remedies die allen te maken hebben met een specifieke gemoedstoestand.

Volgens de zonnemethode werden de eerste 19 remedies vervaardigd door de bloemen in de ochtend op een zonnige dag te plukken. Vervolgens in een gevulde glazenschaal met water gelegd, een paar uur in de zon. Vervolgens de blaadjes en de takken van de plant worden de bloesems uit het water genomen. Daarna wordt het gemengd met Brandy voor de langere houdbaarheid. Andere bloesems werden bereid volgens de kookmethode.

Edward Bach is overleden in 1936 maar zijn 38 bloesems bestaat tot vandaag de dag, ruim 80 jaar, nog steeds, de bloemen en planten worden nog steeds op dezelfde manier gemaakt, komen van dezelfde locaties zoals dr Bach dat heeft bedacht.

bach-bloesem-therapie
ajax-loader