085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Detox, ontgiften van het lichaam

Ons lichaam bezit over diverse lichaamssystemen en zorgen ervoor dat schadelijke stoffen uit het lichaam verlaten. Ons lichaam is als het ware een biochemische fabriek die schadelijke stoffen kan scheiden. De goede stoffen wordt opgenomen en de schadelijke onschadelijk gemaakt.

Sauna

Een bezoekje aan de sauna zuivert en ontspant ons lichaam. De huidporien gaan lekker open en het lichaam wordt als het ware schoongespoeld. Saunabezoek heeft zeer positieve stofwisselingseffecten zoals

 • Vochtophoping afscheiden (Oedeem)
 • Afvoer van Toxines
 • Zorgt voor goede darm- en maagwerking

Voor de longen is het eveneens goed omdat er dieper wordt ademgehaald, het wordt door Longartsen positief bevonden. Astmatische mensen hebben hier ook baat bij.

De infrarood cabine is een goed alternatief voor de sauna, deze cabine zou je zelfs thuis nog kunnen plaatsen. De warme lampen hebben een positief effect op gewrichtspijnen.

Sauna-Ontfiten

Lever ontgiften

Dit gebeurd uitsluitend onder begeleiding van een specialist. Hier wordt voor gekozen om ontgifting op celniveau. De behandeling is per persoon verschillend. De voedingsstoffen die gebruik worden zijn o.a. vitamine C, Vitamine E, Cysteine, Geactiveerde houtskool, Silymarine. Veel drinken is eveneens belangrijk.

De lever zorgt voor de aanmaak van Gal en Eiwitten. Op lange termijn kunnen de additieven, de toegevoegde suikers, smaak- en geurstoffen en alcohol schadelijk zijn voor de lever.

Darmspoeling (Klysma)

Een Klysma zou kunnen helpen als je last hebt van darmproblemen, incontinentie, bij een stoma (het legen van de darmen).

Een klysma dient altijd toepgepast te worden onder toeziend oog van een medische begeleider. Hierbij wordt er een slang via de anus ingebracht met een halve tot 2 liter kamillethee of water. Vastklevende ontlasting wordt op deze manier losgeweekt. Vloeistoffen en ontlasting komt naar buiten zodat de darm weer schoon is.

Bij een ongezonde leefstijl, stress en milieuvervuiling hebben veel mensen last van obstipatie.

Lymfedrainage manueel

De Lymfe zuivert, draineert en voedt. Lymfedrainage heeft een natuurlijke functie in ons lichaam en als deze vermindert door bijvoorbeeld een operatie, ongeluk, stress of een ziekte dan kan drainage ervoor zorgen dat het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Overtollig lichaamsvocht wordt op deze manier afgevoerd.

Hierbij worden de lymfeklieren op een speciale manier gemasseerd. Bij veel klachten wordt deze massage toegediend zoals

 • Hoofdpijn
 • Reuma
 • Longaandoeningen
 • Darmproblemen
 • Oedeem
 • Dystrofieen
 • Slapeloosheid
 • Spierpijn

Vasten

Het lichaam reinigen kan door een bepaalde kuur te volgen vaak in het voorjaar of het begin van de herfst.De ene vastkuur werkt sneller dan de andere. Wel is het belangrijk om dit onder medisch toezicht te doen vanwege de reacties die in het lichaam kunnen ontstaan.

De kuren die je zou kunnen doen zijn de onderstaande

Fruitvasten

Hierbij wordt er driemaal daags 200-300 gram fruit gegeten.

Sapvasten

Hierbij wordt alleen groente- of fruitsappen gedronken. Dit wordt meestal 5 tot 7 dagen gevolgd.

smoothie

Theevasten

Een bepaalde periode allen theedrinken bijvoorbeeld paardenbloem-, brandnetel- of goudsbloemthee.

kruiden-thee

Rijstvasten

Hierbij wordt een paar keer per dag een kom rijst gegeten. Deze kuur bestaat uit 3 stappen van minimaal 5 dagen en bij elke nieuwe stap worden er enkele voedingsmiddelen aan toegevoegd.

Bij het stoppen van vasten is het zeer belangrijk om zorgvuldig over te gaan op vaste voeding. De reden hiervan is omdat er anders maag-, darmklachten kunnen optreden. Je lichaam moet echt wennen om weer grotere porties eten op te nemen.

Niet vasten als je de onderstaande aandoeningen hebt

 • Diabetes, Schildklieraandoeningen, Maagzweren, Chronische infecties, Hartaandoeningen
 • Zwangere vrouwen
 • Bij ernstige verzwakking
 • Eetstoornis
 • Bij psychische druk

Aangeraden wordt om vasten onder begeleiding te doen en het niet lang te doen omdat het niet goed is voor het lichaam.

ajax-loader