085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Alfred Vogel, Fytotherapeut

Een bekende naam in de kruidengeneeskunde is Alfred Vogel, op veel homeopathische middelen is dit afgekort als A.Vogel en dit ben je vast al eens tegengekomen. Maar wie is deze Alfred Vogel eigenlijk?

Alfred Vogel is geboren in 1902 in Zwitserland, hij heeft veel over kruiden en de geneeskracht geleerd van zijn ouders en grootouders. Dit heeft hem enorm geïnspireerd en opende vervolgens op zijn 21e een reformhuis in Basel, hier verkocht hij zo’n 3000 kruiden. Vogel gaf mensen advies over een gezonde levenswijze en gezonde voeding, hij werd al vrij snel zeer bekend.

Vogel ging zelf preparaten samenstellen die vervolgens aan de klanten werden verkocht. Circa 1930 verhuisde Vogel naar Teufen om zich verder te verdiepen in de natuurgeneeskunde en maakte de geneeskrachtige middelen nog perfecter. Hier ontdekte hij dat verse planten nog beter werken dan de gedroogde exemplaren. En de volgende stap was dan natuurlijk om de geneesmiddelen met verse planten te maken, voor zover dit mogelijk was.

De Rode Zonnehoed, Echinace purpurea

In de jaren ’50 reisde hij door verschillende landen om zijn kennis nog meer uit te breiden bijvoorbeeld naar stammen in Amerika, Afrika, Australië, Tasmanië en Azië. Bij de indianen leerde hij de Rode Zonnehoed kennen, welke zeer geneeskrachtig is, ook wel bekend als Echinace purpurea. Dat werd later bekend als Echinaforce.

Wist je dat in Nederland hier meer dan 150.000 verpakkingen jaarlijks van worden verkocht?

rode-zonnehoed

Boek De kleine Dokter

In 1960 had Alfred Vogel zijn eerste boek geschreven en dit werd ook nog een bestseller, het sloeg enorm aan. Hier staan tips in voor een goede gezondheid met natuurlijke middelen. En in het boek wordt er dieper ingegaan op de gezondheidsklachten die te maken hebben met lichaam en geest, de nadruk ligt op een goede geest, goede voeding, rust en een goed humeur voor de algehele gezondheid.

de-kleine-dokter
foto. Bolcom

Bedrijf Bioforce AG

Dit bedrijf is opgericht in 1963 met als doel het produceren van natuurgeneesmiddelen van hoge kwaliteit. Hoewel Vogel is overleden in 1996 worden zijn natuurlijke middelen nog steeds vervaardigd en zijn er miljoenen mensen die de middelen van Vogel nog gebruiken.

Enkele tips van Alfred Vogel waar men op moet blijven letten voor een goede gezondheid

  • Elke dag voldoende beweging in de buitenlucht
  • Voeding goed wassen met water voor gebruik
  • Zo weinig mogelijk eiwitten eten, zoals ei, kaas, bonen, vlees, erwten
  • Eet natuurlijke voeding, liefst biologisch
  • Vitaminen en mineralen, in verse groente, bruine rijst
  • Vermijd alcohol, cafeïne, tabak
  • Zo weinig mogelijk zout, suiker en peper gebruiken
  • Voeding goed kauwen en traag eten
  • Voldoende slaap
ajax-loader