085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Afvallen, vraag hulp uit je omgeving

Je hebt besloten dat je wilt gaan afvallen want dit kan zo niet langer en je wilt een gezondere leefstijl gaan aannemen. Maar hoe begin je dan en krijg je ondersteuning van je omgeving? Denk bijvoorbeeld aan je gezinssituatie, misschien is het voor het hele gezin wel handig om wat gezonder te gaan leven. Hoe is het op de werkvloer, halen je collega”s vaak iets van de frituur, is er veel gebak en krijg je veel koek aangeboden? Hoe is het in de vriendenkring en op verjaardagen.

Vaak is het zo dat je toch in de verleiding komt omdat er gezegd wordt dat je niet zo saai moet doen. En dat ene taartje, die ene kapsalon of die ene gevulde koek kan er toch wel bij? Vertel dus aan iedereen dat je het anders wilt gaan aanpakken.

kantoor-afvallen

Hulp uit je gezin

Je hebt besloten om gezonder te gaan leven en een aantal kilo te gaan afvallen. Misschien is het voor het hele gezin wel nodig om mee te doen. De koekjes te vervangen voor fruit, en frisdrank voor water of (kruiden) thee. De sausjes te vervangen voor zelfgemaakte saus. En bewegen, probeer iedereen in beweging te krijgen. Doe een wandeling, maak een fietstocht.

Het is belangrijk dat het hele gezin achter je staat en je motiveert.

Hulp van je familie

Je hebt je familie verteld van je afval idee en dat je gebak niet zult aannemen. Op deze manier kan je familie jou ondersteunen. Vraag je familie dus om steun en begrip.

Hulp van je vrienden

Je bent met je vrienden uit eten of gezellig samen een avondje visite. Dan komen de lekkere hapjes op tafel, en in het restaurant een voorafje en als afsluiter een heerlijk toetje. Ja, dat tikt wel aan op de weegschaal. Overtuig je vrienden dat je dit niet meer wil. Dat toetje kan je laten staan. En als je bij elkaar op visite gaat dan je bijvoorbeeld kiezen voor gezondere snacks zoals snoeptomaten, wortelstengels, komkommer schijfjes.

Tip: Vertel je vrienden dat je wilt gaan afvallen en zorg voor gezonde hapjes. Misschien motiveer jij hierbij ook wel anderen.

Hulp van je collega’s

Er is altijd wel iemand jarig of wat te vieren en daar wordt weer gebak aangeboden. Of er is iemand die steeds koeken neemt bij de koffie en jou dit ook aanbiedt. De verleiding om het te nemen is groot.

Tip: Vertel je collega’s dat je wilt gaan afvallen, dan hebben ze hier begrip voor en zullen ze je niet betrekken bij ongezonde gewoontes. Ga lunchwandelen zodat je niet in de kantine of op de werkvloer blijft. Zo ben je in beweging en tijdens de wandeling kan je je lunch opeten.

Vooral belangrijk, Steun en motiveer jezelf

Zodra je bent begonnen met gezonder leven en afvallen dan mag je jezelf af en toe verwennen. Je houdt het langer vol als je niet te streng bent voor jezelf en een beloning op zijn tijd mag best. Dit kan een leuk uitje zijn, maar ook een tijdschrift of kleding.

ajax-loader