085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

Afvallen met kruiden

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt om de geneeskrachtige werking. Dit gaat al minimaal 50.000 jaar terug in de tijd. Bij de kruidengeneeskunde traditie gaat het om balans in lichaam en geest.

Enkele kruiden blijken ook perfect mee te kunnen helpen bij het afvallen. Ze zijn toe te voegen aan gerechten en van sommige kruiden kan je zelfs thee mee maken. Wij raden wel aan om hiernaast nog te bewegen en een gezond eetpatroon te volgen.

Kruiden zijn eigenlijk vermalen bladeren, stengels, bloemknoppen, wortels of zaden afkomstig van een bepaalde plant en geven extra geur en smaak aan onze voeding.

Kruiden zijn gezond en kunnen voor meer energie geven, Let wel op: Gebruik geen zout, dit is slecht voor de gezondheid en je mag maar 6 gram zout per dag, de meeste mensen zitten hier ver overheen, dit zorgt voor veel volksziektes. Sommige kruiden stimuleren zelfs de vetverbranding.

Hoe gebruik je de kruiden

Gebruik bij voorkeur verse kruiden, dit zal het afvallen ondersteunen en is doelgerichter. Op onze website hebben wij een biologische kruiden box samengesteld van de meest belangrijke kruiden die helpen bij een gezond voedingspatroon. Wij hebben het dus lekker makkelijk gemaakt zodat u niet hoeft na te denken.

De kruiden kunnen gemengd worden door de yoghurt, soep, een smoothie, thee van maken, zelfgemaakte jam of los door het eten strooien.

Hieronder de vier samengestelde kruiden die in de Kruidenbox te vinden zijn

Gember, werkt goed voor de spijsvertering en de verbranding van calorieën. Het werkt ontgiftend en helpt dus tegen darmklachten zoals diarree.

Kaneel zorgt ervoor dat je bloedsuiker minder snel stijgt. Het lichaam hoeft dus minder insuline aan te maken met resultaat dat er minder glucose opgeslagen wordt in je lichaam en dus minder vetopslag.

Kurkuma, Werkt zuiverend, brengt je stofwisseling in balans en verwijdert schadelijke stoffen uit de lever.

Komijnzaad, Werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Zorgt tevens voor een gezonde stoelgang. In combinatie met koolachtige groenten zou het effect zelf nog beter te zijn.

Afvallen met kruiden is dus een combinatie met een aangepast eetpatroon, beweging en minder tot geen zout. Het is misschien even wennen maar je wil niet anders meer.

In de kruidenbox zitten dus vier biologische kruiden van elk 100 gram en zijn te bestellen via www.voedingsdeskundige.nl.

ajax-loader