085 0090909 info@voedingsdeskundige.nl

Winkelmand

6 Handige keuken apparaten

Bij de basis kooktips kunnen een aantal keuken apparatien niet ontbreken in je keuken tijdens het koken. Een aantal apparaten die ik zelf ook gebruik.

1. Een goed mes

Gebruik een goed mes waarmee je het vlees kunt snijden, de groente en fruit. Eentje die lekker in de hand ligt en een goede kartelrand heeft. Een tomatenmes is eveneens onmisbaar. Als het mes niet scherp meer is gebruik deze dan niet , dat wordt gevaarlijk.

een-goed-mes

2. Een rasp

Bij het maken van bijvoorbeeld een salade is het lekker om geraspte wortels of komkommers toe te voegen. Kaas vers raspen is eveneens gezonder dan een pakje. Dan biedt een goede rasp echt uitkomst. Dit kan een ronde rasp of platte rasp zijn.

3. Een staafmixer / Blender

De staafmixer / of blender gebruik ik vaak voor het maken van smoothies of soep pureren. Dit hoeft echt niet een duur apparaat te zijn en kan je online aanschaffen.

smoothie

4. Soepmaker

Zelf maak ik regelmatig een soepje, een gladde soep of groentesoep. De soepmaker heeft een keuze waarmee je alleen kookt en een keuze met koken en pureren. Heel handig, want je zet de soepmaker aan, je hoeft er niet bij te staan en na 20 minuten is de soep klaar.

handige-keuken-apparaten

5. Broodbakmachine

Zelf brood bakken, maar dan in de machine is heerlijk en je kan eigen variaties maken, zolang je je maar wel aan het recept vasthoudt. Laat het apparaat zijn werk doen en na ongeveer 2,5 a 3 uur heb je een heerlijk ruikend vers brood in huis.

6. Hapjespan of Wokpan

Ik ben gek op wokken en een goede wokpan mag bij mij niet ontbreken. Gewoon gesneden verse groente en gesneden vlees samen wokken. Peulvruchten kunnen ook meegewokt worden. Je hoeft voor het bakken alleen een beetje olijfolie te gebruiken.

ajax-loader